سوپر شارژرها

سوپر شارژر
آنچه در این مطلب خواهید خواند

سوپرشارژرها یک کمپرسور هوا است که فشار یا چگالی هوای ورودی به موتور را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود اکسیژن بیشتری وارد محفظه احتراق شود و به احتراق بهتر سوخت و راندمان بیشتر موتور کمک می‌کند و در نتیجه قدرت خروجی آن افزایش می‌یابد.

سوپر شارژرها وظیفه تامین هوای بیشتر موتور را بر عهده دارند و انرژی سوپرشارژر نیز، توسط تسمه ای که مستقیماً به موتور متصل است تامین می شود.برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با یدک اورجینال همراه باشید.

وظیفه سوپر شارژر در موتور خودرو چیست؟

قبل از بررسی سوپرشارژر و عملکرد آن، بهتر است عملکرد سوپرشارژر را در موتور خودرو بررسی کنید. سوپرشارژرها به دسته متفاوتی از سوپرشارژرها تعلق داشته و وظیفه ورود هوا به موتور خودرو را بر عهده دارند.

سیستم های سوپرشارژ عمدتا برای تامین هوای بیشتر به موتور خودرو استفاده می شود. با وارد کردن هوای فشرده تر و تزریق آن به محفظه احتراق موتور، می توان سوخت بیشتری به موتور تزریق کرد. به این ترتیب حجم ثابت موتور در نتیجه وجود سوخت و هوای بیشتر در محفظه احتراق قدرت بیشتری تولید نمی کند. از این نظر، سوپرشارژر همان عملکردهای توربوشارژر را انجام می دهد، اما این کار را به روشی متفاوت انجام می دهد.

سوپر شارژر چگونه کار می‌کند؟

در ابتدا ممکن است درک سوپرشارژر دشوار به نظر برسد، اما در واقع بسیار شبیه کمپرسورهای هوا است. به طور معمول، این کمپرسور هوا مستقیماً از طریق یک تسمه به انتهای میل لنگ متصل می شود تا نیروی مورد نیاز برای پمپ کردن هوا به موتور خودرو را به دست آورد. سوپرشارژرها با استفاده از راه حل های مختلف هوا را پمپاژ می کنند که اساسا آنها را از سایر سوپرشارژرها متمایز می کند. اگرچه هوای فشرده نتیجه نهایی این فرآیند است، سوپرشارژرها از راه حل های مختلفی برای پمپاژ هوا استفاده می کنند.

[wcirp posts=”4453″ name=”کاسه نمد پلوس راست کوچک پژو 405 ویژن”]

تاریخچه استفاده از سوپرشارژر

سوپرشارژر در سال های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است، اما اختراع جدیدی نیست. برادران روتس را می توان سازندگان اصلی سوپرشارژر دانست. به طور طبیعی، آنها به دنبال ایجاد سوپرشارژر برای استفاده در موتورهای خودرو نبودند، زیرا در اواسط قرن نوزدهم خودروها هنوز اختراع نشده بودند. در حال حاضر آنها تلاش کردند تا یک پمپ باد کارآمد ایجاد کنند و موفق به توسعه یک پمپ باد قدرتمند شدند که به نام خود ثبت اختراع را به دست آوردند.

با این حال، هنگامی که پیشگامان خودرو در اوایل قرن بیستم با چالش چگونگی افزایش فشار هوای ورودی به موتور خودرو مواجه شدند، به پمپ‌های هوا روی آوردند و چندین مفهوم مختلف را برای استفاده از انواع پمپ‌های هوا در خودرو آزمایش کردند. خودروهای مرسدس اولین خودروهایی بودند که از سوپرشارژرها در مقادیر زیاد استفاده کردند، حتی اگر خودروهای مجهز به سوپرشارژر در آغاز این قرن ساخته شدند. این در سال 1921 رخ داد.

به غیر از خودرو، سوپرشارژرها نیز در هواپیما استفاده می‌شدند. با افزایش ارتفاع به دلیل کاهش غلظت هوای اطراف هواپیما، هوای کمتری برای تنفس موتور وجود دارد. این مشکل موتورهای جت را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد، اما منجر به از دست دادن قابل توجه قدرت موتور برای هواپیماهای اولیه با موتورهای پیستونی می‌شود. به همین دلیل، یکی از بزرگترین بازارهای سوپرشارژرها از همان ابتدا، بخش هوانوردی بود.

سوپر شارژر چگونه کار می‌کند؟

مزایا و معایب سوپر شارژر ماشین

ساختار نسبتاً ابتدایی سوپرشارژر یکی از ویژگی های اصلی آن است. طبیعتاً این بدان معنا نیست که سوپرشارژر یک مجموعه ساده است، اما قطعات آن به خوبی شناخته شده است و مدت‌هاست که در کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این، سوپرشارژر طول عمر بسیار بیشتری نسبت به توربوشارژر دارد زیرا در برابر گازهای داغ موتور محافظت می شود.

با این حال، به دلیل اینکه سوپرشارژر از موتور خودرو نیرو می گیرد، مقداری از نیروی موتور برای راه اندازی خودرو مورد نیاز است. به دلیل این مشکل، سوپرشارژرها اکنون محدود به استفاده در موتورهای بزرگ با قدرت پایه بالا هستند. به طور طبیعی، سوپرشارژرها تا حد زیادی در خودروهای اسپورت آمریکایی و تعداد کمی از خودروهای تجاری دیزلی یافت می شوند، در حالی که این روزها از شارژرهای توربو به مراتب بیشتر استفاده می شود. البته اخیراً خودروسازان روی سوپرشارژرهای برقی نیز کار می کنند، اگرچه هنوز خیلی رایج نیستند.

تفاوت سوپر شارژر و توربو شارژر

به طور کلی به وسیله ای که هوا را برای ورود به موتور فشرده می کند سوپرشارژر می گویند. در واقع، این بخش به فرآیند احتراق اکسیژن اضافی می دهد. برای راه اندازی سوپرشارژرهای اولیه،  به نیروی میل لنگ نیاز بود. برعکس، باید توجه داشت که یک توربوشارژر و یک سوپرشارژر یکسان هستند، با این تفاوت که اولی از میل لنگ و دومی از توربین گاز اگزوز استفاده می کند. ناگفته نماند که هر جزء دارای مزایا و معایب خاص خود است. آنها با هم برای افزایش قدرت و کاهش مصرف سوخت استفاده می شوند.

سوپرشارژر و توربوشارژر عملکرد متفاوتی دارند و قابل تعویض نیستند. دود اگزوز انرژی توربوشارژر را تامین می کند. سوپرشارژرها در موتورهای احتراق داخلی با فشار دادن پدال گاز توسط تسمه تغذیه می شوند.

[wcirp posts=”4111″ name=”لنت ترمز دیسکی چرخ جلو پراید پارس متالیک”]

انواع سوپر شارژرها

سوپرشارژرها بر اساس ظاهر و عملکردشان به سه دسته سانتریفیوژ، دمنده و روتز مارپیچی تقسیم می شوند. این نوع سوپرشارژرها همگی از لنگ موتور برای حرکت چرخش خود استفاده می کنند که باعث می شود موتور سریعتر کار کند. دو نوع اول با سرعت 15000 دور در دقیقه می چرخند در حالی که نوع سوم، گریز از مرکز، با سرعت 40000 دور در دقیقه دور موتور می چرخد.

کلام آخر

هدف اصلی سیستم های سوپرشارژر دادن هوای بیشتر به موتور خودرو است. با افزایش حجم هوای فشرده ای که وارد محفظه احتراق موتور شده، می توان سوخت بیشتری به موتور اضافه کرد. به این ترتیب وجود سوخت و هوای اضافی در محفظه احتراق قدرت بیشتری نسبت به موتوری که با حجم ثابت کار می کند تولید می کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *