سیستم فرمان quadra که به سیستم فرمان چهار چرخ نیز معروف است، یکی از سیستم های پیشرفته ای است که امروزه برخی از خودروسازان برتر دنیا در خودروهای خود از آن استفاده می کنند. این مکانیزم پیشرفته به طور قابل توجهی بر نحوه کنترل خودرو تأثیر می گذارد. در این مقاله سیستم های مختلف فرمان خودرو و نحوه عملکرد سیستم فرمان چهار چرخ توضیح داده می شود.
سیستم فرمان چهارگانه یا چهار چرخ
سیستم فرمان چهار چرخ در دهه 1980 کاملاً مکانیکی بود. چندین خودروساز در اواخر دهه 1990 شروع به استفاده از نسخه های الکتریکی و حتی هیدرولیک این سیستم کردند. شرکت جنرال موتورز سیستم فرمان چهار چرخ را که با نامهای سیستم فرمان کوادرا، فرمان چرخهای عقب یا سیستم فرمان تمام چرخ نیز شناخته میشود، برای استفاده در خودروها توسعه داد. با کمک این فناوری، راننده می تواند به طور فعال چرخ های عقب را هنگام چرخش کنترل کند.
همه سیستم های فرمان عموماً برای سهولت رانندگی برای راننده طراحی شده اند. با استفاده از این مکانیسم راننده می تواند در صورت نیاز خودرو را به سمت چپ یا راست در جاده مانور دهد. هنگامی که راننده فرمان را می پیچد، به لطف سیستم فرمان چهار چرخ، چهار چرخ خودرو به طور همزمان می چرخند. کامپیوتر مرکزی خودرو چرخ های عقب را در اکثر این سیستم ها کنترل می کند. با این حال، به طور کلی، چرخ های جلو سریع تر از چرخ های عقب می چرخند.
علاوه بر این، برخی خودروها ممکن است مکانیزمی داشته باشند که توانایی چرخش چرخهای عقب را غیرفعال میکند یا به چرخهای عقب اجازه میدهد جدا از چرخهای جلو بچرخند. این تکنیک شعاع چرخش را با چرخاندن آهسته چرخهای عقب بر خلاف جهت چرخهای جلو، مانند زمانی که ماشین پارک میکند، کاهش میدهد. برای وسایل نقلیه بزرگ مانند کامیون ها، تراکتورها و کامیون های یدک کش، این سیستم ضروری است.
[wcirp posts=”3265″ name=”موتور برف پاک کن پژو 206 امکو”]
کامپیوتر خودرو چرخ های جلو و عقب را کنترل می کند تا در سرعت های بالا با یک زاویه بچرخند و به وسیله نقلیه اجازه می دهد تا با انحراف کمی تغییر جهت دهد.
با این حال، چرخ های جلو و عقب خودرو را می توان به طور همزمان با سیستم فرمان چهارگانه کار کرد. چرخ های جلو و عقب این سیستم موازی با یکدیگر و در یک جهت هستند. این مکانیزم فرمان به فضای کمتری نیاز دارد تا با مکانیزم فرمان دو چرخ می توان خودرو را چرخاند.
شعاع گردش را می توان با سیستم فرمان Quadra تا 21 درصد کاهش داد. بنابراین، سیستم فرمان Quadra راننده را قادر میسازد تا در فاصله 6 متری در صورتی که وسیله نقلیه بتواند در فضای هفت و نیم متری این کار را انجام دهد، یک دور برگردان انجام دهد. سیستم فرمان چهار چرخ مدرن 4WS که به عنوان سیستم فرمان کوادرا نیز شناخته می شود، با اتصالات مکانیکی نیرو می گیرد. این مکانیزم چرخ های عقب را با استفاده از یک نمایشگر دستی برای هدایت و کنترل مفصل به چپ و راست می چرخاند.
انواع سیستم فرمان quadra
برای چرخاندن خودرو از دو نوع مختلف سیستم فرمان استفاده می شود:
- مکانیزم فرمان استاندارد
- راه اندازی فرمان چهار چرخ
۱. مکانیزم فرمان استاندارد
با یک سیستم فرمان سنتی، راننده می تواند به صورت دستی فرمان را در جلوی خود بچرخاند تا چرخ های جلو را بچرخاند. این به این معنی است که فقط چرخ های جلو به سمت راست یا چپ حرکت می کنند که فرمان پیچ خورده است و چرخ در این سیستم، چرخ های عقب نیز از چرخ های جلو پیروی می کنند.
۲. راه اندازی فرمان چهار چرخ
برخی از خودروها دارای سیستم فرمان quadra برای افزایش عملکرد فرمان هستند. هنگام حرکت با سرعت بالا، پایداری خودرو را بهبود می بخشد. در سرعت های پایین، به کوتاه کردن شعاع چرخش نیز کمک می کند. این نوع مکانیزم به سرعت خودرو بستگی دارد.
سیستم فرمان با چهار چرخ برای افزایش پایداری در هنگام حرکت با سرعت سریع، هر چهار چرخ در یک جهت قرار دارند. هنگام ادغام خطوط در بزرگراه با کمی چرخاندن چرخ می توانید یکپارچگی خوب و پایدار داشته باشید که باعث می شود هر چهار چرخ در یک جهت بچرخند. راننده در هنگام پارک نیز از آن سود می برد. یک خودرو با سیستم چهار چرخ محرک به طور معمول در عقب نمی چرخد زیرا چرخ های عقب به گونه ای طراحی شده اند که مسیر چرخ های جلو را دنبال کنند. در نتیجه، شانس کمی برای برخورد با موانع وجود دارد.
[wcirp posts=”2182″ name=”کمک فنر جلو پژو 405 عظام”]
مراحل سیستم Quadra STEERING
سه مرحله ای که سیستم های فرمان انجام می دهند به شرح زیر است:
- مرحله منفی
- مرحله مطلوب
- مرحله بی طرفی
این مانور پارک خودرو را در مکان های محدود تسهیل می کند. این امر کارایی و پایداری خودرو را بهبود می بخشد و تغییر خطوط را ایمن تر و آسان تر می کند.
هنگام حرکت با سرعت کمتر، چرخ عقب در جهت مخالف چرخ جلو می چرخد. این حرکت مضر است. چرخ عقب در سرعت متوسط خنثی یا مستقیم می ماند. هنگام حرکت سریع تر، چرخ عقب در یک جهت چرخش چرخ های جلو است و فاز مثبت دارد.
کلام پایانی
هنگامی که گیربکس در موقعیت D قرار دارد، روشی برای اعمال انرژی جنبشی به چرخ ها که هر چهار چرخ را درگیر می کند، کوادرا نامیده می شود. این به وسیله نقلیه قدرت بیشتری می دهد و چابکی آن را هنگام پیمایش مسیرهای دشوار افزایش می دهد. فرمان چهار چرخ باعث افزایش پایداری، چابکی و تحرک خودرو می شود. این فناوری با کنترل بهتر در شرایط اضطراری، مانند تغییر سریع خطوط یا مانورهای چالش برانگیز، احتمال تصادفات را به حداقل می رساند.